Termékek Menü

Darvak

Ár:
1.900 Ft (1.810 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 392092
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Fővárosi Állat-és Növénykert

Leírás és Paraméterek

A daru a magyar nép egyik legkedvesebb madara, hazai sorsát mégsem kerülhette el: a folyók szabályozása, a nagy lápok, mocsarak lecsapolása miatt abbahagyta nálunka fészkelést. Tavaly viszont megtörtént az, amire titkon minden állatbarát várt: száz év után újra költött hazánkban a daru! Ezért is szenteljük sorozatunk legújabb kötetét e kedvelt madárcsoportnak, melyről magyar nyelvű monográfia még nem jelent meg.
Kötetünk elsősorban a hazánkban élő szürke daruval és az olykor felbukkanó pártás daruval foglalkozik, de bemutatja a világon előforduló valamennyi darufajt. Részletesen tárgyalja az evolúciójukkal, rendszertanukkal kapcsolatos ismereteket, s azokról az ornitológusokról sem feledkezik meg, akik sokat tettek egy-egy darufaj fennmaradásáért.
Kultúrtörténeti érdekességeket olvashatunk arról, hogy a várakban és a falusi portákon miért alkalmaztak őrdarvakat, miért került sok nemesi család és helység címerébe daru, mit jelzett és mennyit ért a kalap mellé tűzött darutoll. Természetesen kitekintünk a nagyvilágba is: megnézzük, hogyan élnek s mennyire veszélyeztetettek a világ darvai.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő